10-11 Mayıs 2025 tarihlerinde, Eylül 2015’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. “İnsanlar tarafından, insanlar için” anlayışıyla düzenlenen 13. Gençlik Konseyi'nde, farklı hak alanlarına odaklanan 6 ayrı komite, temel insan haklarının korunması ve geliştirilmesi hedefiyle yoğun çalışmalar yürüttü. İki gün süren etkinlikte öğrenciler, hiç kimsenin geride bırakılmaması prensibiyle evrensel hedefleri yerelleştirerek somut çözüm önerileri üretmeyi amaçladı. Etkinlik, katılımcıların ortak temennisi olan daha adil, eşit ve sürdürülebilir bir dünya hedefiyle sona erdi. Hukukçu, akademisyen, siyasetçi Önay Alpago etkinlik konuğumuzdu.Sayın Alpago gerçekleştirdiği söyleşide katılımcılara, haklar ve hukukun üstünlüğü konularında değerli görüşlerini paylaştı.
Resim Kulübü öğrencilerimiz Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerimiz hem aldıkları resim malzemelerini teslim etti hem de resim atölyesine katılarak keyifli zaman geçirdiler.
Resim Kulübü öğrencilerimiz Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerimiz hem aldıkları resim malzemelerini teslim etti hem de resim atölyesine katılarak keyifli zaman geçirdiler.
Yazar Şebnem İşigüzel, 5 Mayıs 2025 tarihinde öğrencilerimizle bir araya gelerek Gözyaşı Konağı: Ada, 1876 adlı romanı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
22 farklı meslekten konuğumuzun katılımıyla XVIII. Meslek ve Kariyer Günü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz katıldıkları oturumlarda meslek elemanlarıyla bir araya gelerek hem meslekleri daha yakından tanıdılar hem de merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.
Frankofoni etkinlikleri kapsamında Piri Reis Okulları ile geleneksel hâle gelen “Büyükler Küçüklere Kitap Okuyor” etkinliğimizi bu yıl da keyifle gerçekleştirdik. Kahvaltı sonrası abla ve abileriyle Fransızca konuşan öğrencilerimiz, birlikte kitap okuyup eğlenceli etkinlikler yaptılar. Paylaşımın ve Fransızca'nın ön planda olduğu harika bir sabah geçirdik!
Tarih Zümresi olarak "Frankofoni Etkinlikleri" kapsamında ve disiplinler arası iş birliği anlayışıyla “Atatürk’ün Kemalist kimliğinin oluşumunda Fransız Dili ve Kültürünün Etkisi” başlıklı bir çalışma yürüttük.
Bu çalışma kapsamında 11. sınıf düzeyindeki öğrencilerimizle Atatürk’ün okuduğu Fransızca kitaplar, etkilendiği yazar ve anlayışlar ve bunların ülkemiz tarihine etkisini irdeledik.
Çalışmayı düzeyler arasındaki birlikteliği güçlendirmek amacıyla 12. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte yürüttük.