Okulumuzun Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri,  10 Ekim 2019 Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların çevre ve sürdürülebilirlik eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Kültürpark’taki Sürdürülebilir Yaşam Parkında, Karabağlar İlk Kurşun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile atölye çalışmaları yaptı.

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Yerel Tarih Topluluğu öğrencilerinin  UNESCO Aspnet Programı kapsamında yürüttüğü "1854 Luigi Storari'nin İzmir Haritası ve Tarihi notlarla İzmir Rehberi" adlı araştırma projesi,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Ödülü'ne layık görülmüştür.

Çarşamba, 18 Eylül 2019 11:15

12. Sınıflarımıza Moral Kahvaltısı

Okul idaresi, lise hayatlarının en zorlu yılına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri için 17 Eylül 2019 Salı günü moral kahvaltısı düzenledi.

Karabağlar İlk Kurşun İlköğretim Okulu  1. sınıf öğrencileri, Permakültür kulübümüzle birlikte Kültürpark'ta bulunan toplum bahçemizde birlikte toprağa dokundular.

Pazartesi, 06 Mayıs 2019 15:00

5 Mayıs Okul Tanıtım Etkinliği

İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’ni tanımak ve bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler için “Tanıtım Günü” düzenlendi.

Şehir ortamında büyüyen çocukların doğa ile bağ kurması, toprağa dokunması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlattığımız ‘’Çocuklar için Sürdürülebilir Yaşam Bahçesi’’ projesi Kültürpark’ ta hayata geçti. Büyükşehir belediyesinin organizatörlüğünde, İzmir’deki ilköğretim okulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde bahçeyi ziyaret etmeye başladı.

11/E sınıfından İpek Karan, 6. Mehmet Nuri Göçen resim yarışmasından Mansiyon Ödülü kazanmıştır.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Konak İlçe görevlisi Sayın İsmail Aktaş’ın sunumuyla 03.04.2019 tarihinde 9. Sınıf öğrencilerimize ‘ Organ Bağışı ‘ konulu seminer verilmiştir.

Algı yönetimi ile tüketici davranışlarını değiştirmek mümkün mü? Bir sosyal deney "Nudge"