Arama Sonuçları: enh

10. sınıflarımızdan 20 gönüllü öğrenci, ülkemizde ve dünyada kadın ve kız çocuklarına yönelik uygulanan şiddete "HAYIR’’ dedi.

Her yıl 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında; aktivizm etkinlikleriyle okulumuzda farkındalık yaratmayı ve gençlerin sevgi dolu bir toplumda büyümesinin önemini vurgulamayı amaç edinen öğrencilerimiz, bu farkındalık çalışmalarını her yıl Birleşmiş Milletler ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırladığı Turuncu Zirve’ye katılarak sunuyor.

Kadına Şiddete Hayır!
Non à la violences faites aux femmes!

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Hervé Magro'nun önerisi üzerine Fransa Milli Eğitim Bakanı Sayın Jean-Michel Blanquer, Okul Müdürümüz Sayın Jacques Augereau'yu 14 Temmuz 2021'de “Akademik Palmiye Nişanı”nda şövalye rütbesine yükseltti. İlk defa Napolyon tarafından verilmeye başlanan; dünyanın değişik noktalarında Fransız ulusal eğitim ve kültürüne önemli katkı yapan akademik, kültürel çevreler ve eğitim çalışanlarına verilen “Ordre des Palmes Académiques” (Akademik Palmiye Nişanı) resmi sunumu, Büyükelçi tarafından

Forum Salonu’nda tüm personelin, öğrenci delegeleri ve onur kurulu öğrencilerinin ve davetlilerin katılımıyla  gerçekleştirildi.

1963 yılında Fransa’da doğan Jacques Augereau, yüksek öğrenimini Sorbonne Üniversitesinde tamamladı. 1984 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan Augereau; Fransa’nın farklı kentlerinde, farklı kademelerde görev yaptıktan sonra 2008 yılında Türkiye’ye geldi ve İstanbul Saint-Michel Fransız Lisesinde okul müdürü olarak çalışmaya başladı. 2006 yılından beri okul müdürlüğü yapan Jacques Augereau, 2015 yılından bugüne İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesinde okul müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Rehberlik Biriminin organizasyonu ile 23 Kasım 2021 Salı günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu "Hedef, Motivasyon ve Zaman Yönetimi" konulu sunumu ile  öğrencilerimizle bir araya geldi.

Ölümünün 83. yılında Ata'mızı okulumuzda yapılan törenle bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle andık.

Kategori Törenler

Cumhuriyet'imizin 98. Yılını okulumuzda yapılan törenle kutladık.

Kategori Törenler

Okulumuza yıllarca emeği geçen ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonunda emekli olan öğretmenlerimiz ve personelimiz için bir tören düzenlendi. Bu törende ayrıca kurumumuzda 10. ve 20. yılını tamamlayan öğretmen ve personelimize de plaketleri takdim edildi.

Kategori Törenler

141. yıl mezunlarımızı okul bahçesinde düzenlediğimiz kep töreniyle yeni hayatlarına uğurladık.

Duygusal anların yaşandığı gecede öğretmenlerimiz, yıllarca ders anlattıkları öğrencilerine bu kez de diplomalarını verdiler.

.

Kategori Törenler

10. Sınıf öğrencilerimizden Okyanus Yaylalı, Carmen operasından seslendirdiği “L’amour est un oiseau rebelle” aryası ile , 23. Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması - Bireysel kız solist dalında Türkiye Üçüncüsü olmuştur. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.