İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sanat ve Kültür Festivalinin bu yıl onüncüsü gerçekleştirildi. Festivalde “Sanatın Öyküsü” teması ele alındı.

İnsanlığın var olmasıyla başlangıç bulan sanat, toplumların ortak dili ve kültürel etkileşim alanı olmuştur. İnsanlığın geçirdiği evrimler yaşama biçimlerini, yaşama bakışlarını, sanat biçimlerini ve sanata bakışlarını değiştirmiş, her dönemde ve her toplumda, sanat farklı görünümlerde ortaya çıkmıştır. Birey; bilgi, görgü, gelenek ve kültür gibi yaşamda var olan her türlü birikimi, var olma çabası içinde görünür kılarak, sanat aracılığıyla başkalarına aktarmaya çalışmaktadır. Sanat insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgudur.

Bu nedenle festivalimizin bu yılki teması “Sanatın Öyküsü ” dür.

Tema çerçevesinde öğrencilerimizin yaklaşık 270 civarında resim heykel ve seramik sergisi açıldı. Ayrıca İzmir ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin canlı performansla katıldığı resim yarışması çalışmaları da sergide yer aldı.

Resim Yarışmamız sonucunda  ödül alan okul ve öğrencilerin isimleri şöyledir:

İlk Üç Ödül;

1. Hasan Ali Yücel Ortaokulundan ZEYCAN AKDOĞAN