Pazartesi, 08 Nisan 2019 13:59

13. Sanat ve Kültür Festivali

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sanat ve Kültür Festivalinin bu yıl onüncüsü gerçekleştirecektir. Festivalde “Sanatın Öyküsü” teması ele alınacaktır.

İnsanlığın var olmasıyla başlangıç bulan sanat, toplumların ortak dili ve kültürel etkileşim alanı olmuştur. İnsanlığın geçirdiği evrimler yaşama biçimlerini, yaşama bakışlarını, sanat biçimlerini ve sanata bakışlarını değiştirmiş, her dönemde ve her toplumda, sanat farklı görünümlerde ortaya çıkmıştır. Birey; bilgi, görgü, gelenek ve kültür gibi yaşamda var olan her türlü birikimi, var olma çabası içinde görünür kılarak, sanat aracılığıyla başkalarına aktarmaya çalışmaktadır. Sanat insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgudur.

Bu nedenle festivalimizin bu yılki teması “Sanatın Öyküsü ” dür.

Saint –Joseph Fransız Lisesi, etkinlik çerçevesinde İzmir ilindeki tüm ortaokul öğrencilerini kapsayan "Sanatın Öyküsü" konulu bir resim yarışması düzenlemektedir. Yarışma ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapılacaktır.

Yarışma Takvimi:

10 MAYIS 2019 Cuma

Katılım için son başvuru tarihi.

13 MAYIS 2019 Pazartesi

Asil ve Yedek katılımcı listesi sonuçlarının ilanı.

13 MAYIS 2019 Pazartesi

Özel durumlar nedeniyle katılamayacakların son bildirim tarihi.

20 MAYIS 2019 Pazartesi

Yarışma günü. (13.30 -16.45 saatleri arası)

(İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi)

24 MAYIS 2019 Cuma

Ödül Töreni, Kokteyl.

Etkinlik Detayı ve Kayıt Formu için tıklayınız.

Dosya Adı Açıklama İndirilme Link
Resim Yarışması Şartname 2018-2019 İndir 18 İndir