Pazartesi, 25 Mart 2019 11:06

Yerel Tarih Kulübü öğrencilerimiz, Unesco Aspnet programı kapsamında yapılan Çalıştaya katıldı.

Yerel Tarih Kulübü öğrencilerimiz, Unesco Aspnet programı kapsamında 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da akademisyen, kent gözlemcisi ve gazetecilerden oluşan uzman bir ekiple bir çalıştay gerçekleştirmek için bir araya geldi.

EGİAD tarafından restore edilip kentimize sosyal ve kültürel etkinlik merkezi olarak kazandırılan eski Portekiz Sinagogu’nda düzenlenen çalıştayın konusu: “Bir kentin tarihi arka planını anlamak” idi.

Luigi Storari tarafından yazılan ve 1857’de ilk basımı yapılan "Tarihi Notlarla İzmir Rehberi" adlı kitabın Fransızcadan Türkçeye çevirisini yapan Yerel Tarih Kulübü öğrencileri, bu sayede konuyla ilgili de detaylı bilgilere ulaşmış oldular.

Öğrenciler; Doç. Dr. Erkan Serçe, Doç. Dr. Pelin Öke, Doç. Dr. Siren Bora'dan oluşan akademisyenler ve Milliyet gazetesi yazarı ve kent gözlemcisi Orhan Beşikçi'den oluşan uzmanlar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile bir çalıştay gerçekleştirdiler.  Öğrencilerimizi,  yaptıkları çeviriler, araştırmalar, keşfettikleri yeni hikayeler ve bize kentimiz hakkında yeni şeyler öğrenme fırsatı yarattıkları için kutluyoruz.

Dosya Adı Açıklama İndirilme Link
Çalıştay Sunumu