Salı, 10 Nisan 2018 16:27

Okulumuz Uluslararası Matematik Modelleme Yarışması'nda Ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Türkiye’yi temsil edecek iki takımın belirlendiği ilk etapta okulumuz matematik öğretmenlerinden Kağan Güzel’in danışmanlığında 9. Sınıflardan Selin Naz ZOBU, Bulut ÖNCÜ, Meliha Selen ERDEN ve 10. Sınıflardan Efe Kaan OK adlı öğrencilerimizin oluşturduğu takım birinciliği elde ederek Türkiye’yi temsil eden takımlardan biri olmuştur.

Her yıl farklı ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Matematik Modelleme Yarışması (The International Mathematical Modelling Challenge) ilk etabı Şubat 2018 ’de tamamlanmıştır.

Yarışmanın ikinci etabına geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma ile devam eden öğrencilerimiz ve danışman öğretmenleri “En İyi Hastaneyi Belirleme” problemine çözüm üretmeye çalıştılar. Farklı araştırmalar, hazırladıkları anketler ve hastanelerle yaptıkları görüşmeler ile yaşamdaki matematik uygulamaları hakkında deneyim kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor kendilerine ikinci etapta da başarılar diliyoruz.

Okunma 1037 defa

2018-2019 Kayıt Kabul İşlemleri Duyurusu

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde öğrenci kayıt kabul işlemleri; 8. sınıf öğrencilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2 Haziran 2018 tarihinde uygulayacağı Merkezi Sınav’da alacakları Merkezi Sınavı Puanı temel alınarak ve yayımlanacak "Kayıt-Kabul Kılavuzu" esaslarına göre yapılacaktır.

(Taban puan ilan edilecek, sırasıyla Ön kayıt ve Kesin kayıt yapılacak.)

Saygılarımızla,

Untitled Box